
Składniki
50 gramów
1 opakowanie
30 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i pomidorki koktajlowe drobno pokroić i zeszklić na patelni.
Krok 2
W garnku zagotować 200ml wody, dodać Placki z kuskusu Knorr, posiekany koperek oraz podsmażone warzywa.
Krok 3
Wszystko gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Krok 4
Następnie dosypać mąkę i dodać roztrzepane jajko.
Krok 5
Uformować placuszki o grubości ok. 2cm i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej