Placuszki z kuskusu i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z kuskusu i pomidorów

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

1

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

30 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pomidorki koktajlowe drobno pokroić i zeszklić na patelni.

Krok 2

W garnku zagotować 200ml wody, dodać Placki z kuskusu Knorr, posiekany koperek oraz podsmażone warzywa.

Krok 3

Wszystko gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając.

Krok 4

Następnie dosypać mąkę i dodać roztrzepane jajko.

Krok 5

Uformować placuszki o grubości ok. 2cm i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej