Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

100 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 300ml wody w garnku i dodać Placki z kuskusu Knorr.

Krok 2

Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Paprykę i cebulę pokroić, a następnie podsmażyć na patelni z olejem.

Krok 4

Dolać passatę pomidorową i wymieszać gotowy sos.

Krok 5

Do kaszy dodać jajka oraz mąkę i wymieszać.

Krok 6

Uformować z kaszy kulki i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 15 minut, a w międzyczasie ugotować ryż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z kaszy w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej