
Składniki
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
2 łyżki
300 mililitrów
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz ze skóry i razem z czerwoną cebulą, papryką, cukinią i pomidorami pokrój w kosteczkę wielkości ok. 0,5 cm. Warzywa odłóż na bok. Drobno posiekaj czosnek, chili oraz natkę kolendry.
Krok 2
Fasolę z puszki przepłucz pod zimną wodą. Tofu rozdrobnij lub pokrój na mniejsze kawałki (nie muszą być regularne).
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek oraz chili i dodaj tofu. Wszystko razem smaż, aż czosnek zrobi się złocisty, a tofu się zarumieni. Dodaj wtedy pozostałe warzywa. Wszystko razem smaż jeszcze dwie-trzy minuty.
Krok 4
Na patelnię wlej 300 ml wody wymieszanej razem z Spaghetti Bolognese Knorr, co będzie gwarancją doskonałego smaku i konsystencji dania. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 5 minut.
Krok 5
Potrawkę z tofu podawaj na talerzach posypaną natką kolendry.

Dobra rada:
Potrawę podawaj z kwaśną śmietaną, guacamole i ryżem. Ten przepis to smaczny sposób, aby dzieci polubiły jedzenie warzyw. Porcja tego dania to aż 426 g pysznie przygotowanych warzyw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Leczo wegetariańskie z dyni i tofu
Chcesz spróbować tradycyjnych dań w wegetariańskiej wersji? Zobacz nasz przepis na bezmięsne leczo z dyni i tofu. To przepyszne danie nie tylko dobrze smakuje, ale również doskonale prezentuje się na talerzu. Wszystko za sprawą bogactwa kolorowych składników, które zmieniają jedzenie dania w prawdziwą ucztę dla podniebienia i oczu.
Dla kogo?
Leczo wegetariańskie z tofu to idealna propozycja dla wszystkich fanów warzywnych potraw. W naszej recepturze znajdziesz m.in. dynię, cukinię, pomidory, paprykę oraz fasolę. Wyobraź sobie, jak dobrze smakuje to połączenie, a później spróbuj go w swojej kuchni.
Na jaką okazję?
Jeśli nie masz pomysłu na szybki obiad, to leczo z tofu będzie strzałem w dziesiątkę. Przyrządzenie tego dania zajmuje jedyne pół godziny! Wege leczo z tofu sprawdzi się również jako potrawa na spotkaniu ze znajomymi. Jeżeli nie jedzą mięsa, to szczególnie docenią Twoje starania.
Czy wiesz, że?
Tofu to składnik wielu wegetariańskich potraw. Przysmak ten przygotowywany jest na bazie soi, więc często nazywamy go sojowym. Śmiało sięgnij po tofu do wegetariańskiego leczo z dynią przy następnej okazji. Pycha!
Dla urozmaicenia:
Chcesz zmodyfikować nasz przepis na wegańskie leczo z tofu? Sięgnij po guacamole i ryż, które dodatkowo urozmaicą recepturę. W takiej wersji leczo smakuje naprawdę obłędnie, o czym świadczą pozytywne opinie naszych najbardziej wymagających krytyków. Napisz, co Ty sądzisz o recepturze!