Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

500 gramów

150 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

80 mililitrów

1 łyżeczka

2 szczypty

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.

Krok 2

Na patelnię wlewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy do złotego koloru.

Krok 3

W międzyczasie kroimy kurczaka, przekładamy na patelnię z cebulą, smażymy.

Krok 4

Suszone pomidory kroimy na mniejsze części, wrzucamy na patelnię. Na koniec umyty szpinak i kostkę warzywną. Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej