Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
500 gramów
2 opakowania
1 sztuka
500 gramów
100 gramów
250 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kilku centymetrowe kawałki. Obtoczyć w jajku i panierce.
Krok 2
Obtoczoną pierś skropić olejem. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Po upływie 10 minut przekręcić na drugą stronę.
Krok 3
Na patelni rozmrozić szpinak. Dodać serek topiony i mieszać do momentu rozpuszczenia. Wymieszać z ugotowanym makaronem.
Krok 4
Pierś po upieczeniu podawać z makaronem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej