Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

6

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

40 gramów

500 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

3 sztuki

15 sztuk

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 pęczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy połącz z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju. Może to być każdy olej np. z pestek winogron i sok z pomarańczy, czy cytryny.

Krok 2

Umytą i osuszoną sałatę, oraz jarmuż wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w plastry, ogórkami pokrojonymi w kosteczkę, połówkami pomidorków koktajlowych, jeżynami, winogronami oraz kulkami mozzarelli light. Sałatkę zalej dressingiem Knorr.

Krok 3

Sałatkę dokładnie wymieszaj. Z wierzchu posyp świeżą kolendrą. Podawaj z opieczoną bagietką. Do tej sałatki idealnym dodatkiem będzie również mięta, awokado i orzechy włoskie.

DIETETYK DietaAli

Dobra rada:

Jarmuż możesz zblanszować, podsmażyć lub jeść surowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owocami i kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej