
Składniki
3 szklanki
8 łyżek
0.5 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Marchew umyj, obierz, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Pokrój melona w drobne kwadraciki.

Krok 3
Połącz jogurt z marchewką, melonem.

Krok 4
Dodaj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne Truskawka z chili oraz otręby. Wymieszaj wszystko.

Krok 5
Całość posyp pestkami dyni.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, tiaminy, witaminy D, witaminy B6, kwasu foliowego, miedzi, manganu, żelaza, witaminy B12, witaminy E, jodu, niacyny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Truskawkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jogurt naturalny z otrębami i owocami
Jogurt naturalny z otrębami i owocami to klasyczny sposób na zdrowe drugie śniadanie, które przygotujesz podczas przerwy w pracy albo zabierzesz ze sobą z domu. Spróbuj też naszego oryginalnego fit rozwiązania i oprócz owoców – w tej wersji melona – dodaj startą marchewkę. Jej delikatna słodycz będzie komponowała się z lekko kwaśnym jogurtem, doda też przekąsce chrupkości i koloru. Kawałek melona pokrój w niewielką kostkę, a żeby urozmaicić całość, dołącz do niej również pestki dyni., Te dwa składniki są źródłem m.in. manganu, miedzi i kwasu foliowego (88 mcg, tzn. 44% DRWS), a pestki dyni i otręby wzbogacą drugie śniadanie w cenne mikroelementy, m.in. magnez (4,5 mg, tzn. 45% DRWS), mangan (17 mg, tzn. 50% DRWS) i miedź (2,2 mg, tzn. 37% DRWS). Z kolei otręby żytnie są źródłem węglowodanów i błonnika. Ciekawym sposobem na urozmaicenie smaku tego zdrowego jogurtu, będzie doprawienie go sosem truskawkowym z chili. Odrobina ostrej papryki podkreśli smak i sprawi, że zwykły jogurt stanie się oryginalnym drugim śniadaniem. Przygotuj fit jogurt naturalny z otrębami, korzystając z naszego sprawdzonego przepisu. Poleć go znajomym będącym na zdrowej diecie!