Kulki mocy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki mocy

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szklanka

8 sztuk

0.5 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

4 łyżki

0.5 szklanki

1.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych i kakao umieszczamy w misie blendera.

Krok 2

Miksujemy do uzyskania klejącej się masy. W rękach formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w kakao lub wiórkach kokosowych.

Krok 3

Wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.

Beata Dźwierzyńska

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej