Kotlety rybne ze śledzi: przepis | Przepisy.pl pixel

Kotlety ze śledzi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

50 gramów

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w wodzie na noc. Dokładnie oczyść i drobno posiekaj.

Kotlety ze śledzi - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz, umyj i zetrzyj na tarce, podsmaż na maśle.

Kotlety ze śledzi - Krok 2

Krok 3

Do śledzi dodaj cebulę i namoczoną w mleku bułkę, popieprz. Wbij jajko i dołóż masło. Całość dokładnie wymieszaj aż powstanie jednolita masa.

Kotlety ze śledzi - Krok 3

Krok 4

Z przygotowanej masy formuj kotlety, obtaczaj je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Kotlety ze śledzi - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ze śledzi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej