
Składniki
1 szklanka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
3 sztuki
0.5 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce zalej kostkę wrzątkiem. Dodaj posiekane chilli, grubo pokrojony czosnek, kawałek imbiru, sos sojowy i rybny. Do przygotowanej marynaty wsyp kotlety sojowe. Upewnij się, że są przykryte. Odstaw do zmiękczenia kotletów.
Krok 2
Przygotuj panierkę: wymieszaj bułkę tarta, z sezamem, płatkami chilli, pieprzem. Odcedź kotlety. Panieruj je w jajku z odrobina sosu sezamowego i przygotowanej wcześniej panierce.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, dodaj kilka kropel oleju sezamowego dla aromatu. Smaż kotlety na zloty kolor. Przełóż na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj ze słodkim sosem chilli lub musztarda indyjska.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej