
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 pęczek
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sojowy, sos rybny, sos chilli Hellmann's, czosnek, sok z limonki, imbir, listki limonki kaffir, cukier, posiekaną trawę cytrynową połącz miksując wszystko w kielichu miksera lub utrzyj w moździerzu.

Krok 2
Na koniec marynatę połącz z posiekaną kolendrą i posiekaną szalotką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marynata tajska
Tak przygotowana marynata jest idealna do ryb, ale również pasuje do kurczaka, a nawet wieprzowiny. Podana ilość wystarczy do zamarynowania ok. 1 kg mięsa.