
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i pokrój na mniejsze kawałki wielkości ćwiartki cebuli.
Krok 2
Cebulę pokrój na ćwiartki. Jabłka pokrój w podobnej wielkości kawałki wraz ze skórą, ale bez pestek.
Krok 3
Przyprawę Knorr wymieszaj z ketchupem i w takiej mieszance zamarynuj mięso na 20 minut.
Krok 4
Teraz nabij na szaszłyki kolejno cebulę, następnie mięso, kawałki jabłka. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników.
Krok 5
Szaszłyki smaż po 10 minut z każdej strony i natychmiast podawaj. Możesz polewać szaszłyki w trakcie smażenia pozostałą marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki wieprzowe z jabłkiem
Sezon grillowy to dobry czas na tworzenie ciekawych połączeń smakowych, m.in. w szaszłykach. Delikatne polędwiczki wieprzowe, dzięki rozmaitym dodatkom, za każdym razem mogą smakować nieco inaczej. Znakomitą propozycją na ich wykorzystanie są szaszłyki wieprzowe z jabłkiem. Aby je przygotować, oczyść polędwiczki i pokrój w kostkę, po czym zamarynuj w mieszance łagodnego ketchupu i przyprawy do mięs. Następnie obierz cebulę i pokrój ją w ćwiartki, a jabłka na kawałki podobnej wielkości. Równie dobrze będą pasować suszone śliwki, które nadadzą szaszłykom ciekawego posmaku, jak również ananas. Nadziej zamarynowane mięso, cebulę oraz jabłka na długie patyki, a podczas pieczenia co jakiś czas polewaj je marynatą. Dzięki temu szaszłyki będą bardziej soczyste i zyskają wyrazisty smak. Sprawdź, które połączenie owoców i wieprzowiny najbardziej Ci odpowiada i znajdź swoje ulubione. Danie serwuj z dipami, na przykład z suszonych pomidorów. Wypróbuj nasz przepis na znakomite szaszłyki wieprzowe.