Szaszłyki curry z kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki curry z kuskusem

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

3 szklanki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pierś z kurczaka pokroić w kostkę.

Krok 2

W miseczce wymieszać 1/2 ły żeczki curry, przyprawę do kurczaka, olej, mini kostkę oraz sól i pieprz. Całość wymieszać i połączyć z kurczakiem. Wstawić na około godzinę do lodówki.

Krok 3

Nabić na patyczki do szaszłyków i smażyćpod przykryciem na oleju około 15 minut.

Krok 4

Kuskus zalać gorącym rosołoem wymieszanym z 1/2 łyżeczki curry. Przykryć i zostawić na 5 minut. Podawać z szaszłykami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej