
Składniki
1 sztuka
null
null
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
50 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Keczup wymieszaj z curry i przyprawami. Cebulę i czosnek, obierz i drobno posiekaj. Wszystko razem wymieszaj z sokiem z cytryny.
Krok 2
Rozmroź krewetki, następnie włóż do przygotowanej zalewy i pozostaw na 15 minut.
Krok 3
W międzyczasie przygotuj warzywa na patelni według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 4
Krewetki nabij na metalowe patyczki.
Krok 5
Na patelni rozgrzej masło, dodaj cukier i karmelizuj go ciągle mieszając. Dodaj szaszłyki z krewetek i krótko je podsmaż. Kładź na warzywach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej