
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
20 sztuk
20 plastrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i osusz, a następnie skrop sokiem wyciśniętym z limonki i posyp przyprawą Delikat Knorr. Odstaw je na 30 minut.
Krok 2
Na szpadki do szaszłyków nakładaj krewetki i boczek na przemian tak, aby na każdej znalazło się 5 sztuk tych składników.
Krok 3
Szaszłyki oprósz chili i grilluj przez 3 minuty z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej