Burger Surf 'n' Turf przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger Surf 'n' Turf

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw wołowinę solą i pieprzem, obsmaż na oleju z każdej strony i wstaw do piekarnika na 150°C, na 3 min, a później odłóż na bok żeby mięso odpoczęło.

Krok 2

Oczyść krewetki. Dopraw solą i pieprzem i obsmaż z każdej strony na oleju z czosnkiem.

Krok 3

Przygotuj sos koktajlowy: zmieszaj majonez z koncentratem pomidorowym i dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki.

Krok 4

Przekrój bułki na pół. Pokrój wołowinę na plasterki i ułóż na bułce. Na mięsie ułóż krewetki i polej sosem. Przykryj bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger Surf 'n' Turf - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger Surf 'n' TurfBurger Surf 'n' Turf

Dopraw wołowinę solą i pieprzem, obsmaż na oleju z każdej strony i wstaw do piekarnika na 150°C, na 3 min, a później odłóż na bok żeby mięso odpoczęło.