
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj, osusz i pokrój w plastry grubości 0,5 cm. Następnie każdy plaster pokrój w słupki o szerokości 0,5 cm.

Krok 2
Słupki z ziemniaków wrzuć do gotującej się wody na kilka minut, aby trochę zmiękły, lecz pozostały nadal surowe w środku. Tak przygotowane wystudź i osusz. Możesz je smażyć od razu lub zamrozić na dogodną okazję.

Krok 3
Rozgrzej olej do 180 °C i smaż frytki partiami. Nie wrzucaj wszystkich ziemniaków na raz, ponieważ wtedy będą się dłużej smażyć i wchłoną więcej tłuszczu.

Krok 4
Gdy tylko będą chrupiące, odsącz je na ręczniku papierowym i posyp przyprawą z opakowania Knorr.

Krok 5
W misce połącz przecier pomidorowy z Ketchupem Hellmann's Pikantnym, sokiem pomarańczowym i sosem Hellmann's.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Domowe frytki
Nawet tak prostą potrawę jak frytki przygotujesz w różnych odsłonach. Sprawdź przepis na wyśmienite domowe przekąski z salsą pomidorową. Ziemniaków z ładną skórką nie musisz obierać – wystarczy jedynie starannie je umyć. Warzywa pokrój na długie słupki o szerokości około ½ cm. Sekretem idealnie upieczonych domowych frytek jest ich wcześniejsze podgotowanie we wrzątku. Dopiero po tym zabiegu wrzucaj je partiami do dobrze rozgrzanego oleju. Kiedy się zarumienią i będą chrupiące, odsącz ziemniaki na papierowym ręczniku kuchennym i posyp mieszanką przypraw. Do podania frytek przygotuj prostą pomidorową salsę. Wystarczy, że połączysz w misce przecier pomidorowy z pikantnym ketchupem, sokiem pomarańczowym i dipem. Możesz dodać również odrobinę świeżej kolendry. Gotowe domowe frytki podawaj solo, jako przekąskę, lub użyj ich jako dodatku do innych dań. Świetnie skomponują się np. z miksem surówek i kotletami, będą też smaczne z paluszkami rybnymi czy nuggetsami. Mamy nadzieję, że przyrządzanie dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.