Frytki z kurczaczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z kurczaczkami

Autor: agusiak188

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 mililitrów

5 łyżek

1 litr

5 sztuk

3 łyżki

2 sztuki

69 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój na cienkie paski. Następnie zanurz w mleku i obtocz w panierce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.(pół szklanki oleju)

Krok 2

Sos meksykański wsyp do miseczki. Dodaj ketchup. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Obierz ziemniaki i pokrój w plastry, a następnie w cienkie paski. Nalej do połowy baniaka olej i rozgrzej. Następnie wsyp sól i wsadzaj pokrojone ziemniaki do połowy baniaka żeby je pokryło i tak aż się skończy.

Krok 4

Na talerz połóż frytki, kurczaczki i sos. Możesz podawać z warzywami.

1

Opinie o przepisie

  • Tomek Kulak

    Tomek Kulak , 20.12.2016

    Dobry na zadanie domowe!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej