Barszcz czerwony z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 gramów

3 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

100 mililitrów

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na porcji rosołowej i warzywach ugotuj wywar.

Barszcz czerwony z grzybami   - Krok 1

Krok 2

Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki i suszone grzyby. Gotuj wszystko, aż ziemniaki będą miękkie.

Barszcz czerwony z grzybami   - Krok 2

Krok 3

Całość dopraw czerwonym barszczem Knorr. Zupę zabiel śmietaną. Barszcz podawaj z kromkami opieczonej bułki posmarowanej masłem czosnkowym.

Barszcz czerwony z grzybami   - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z grzybami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z grzybami  Barszcz czerwony z grzybami

Barszcz czerwony z grzybami świetnie smakuje nie tylko podczas Wigilii. Przygotowywany na mięsnym wywarze z włoszczyzny i porcji rosołowej, sprawdzi się jako obiad lub ciepła kolacja. Serwowany z ziemniakami i zabielany śmietaną jest delikatny oraz kremowy. Chcesz nieco wzmocnić smak zupy? Dodaj do niego majeranek, kminek albo odrobinę octu jabłkowego czy winnego. Tak przyrządzony barszcz będzie także dobrze smakował podany z opiekaną bułką, najlepiej doprawioną czosnkiem i ziołami. Tego rodzaju grzankę można też przygotować z innego rodzaju pieczywa, np. razowego lub z bagietki. Barszcz będzie również doskonale współgrał z ciastem francuskim nadziewanym kiszoną kapustą z grzybami, które można zaserwować jako dodatek do zupy. Potrawa dobrze komponuje się też z gotowanym jajkiem lub fasolą. Podawaj ją posypaną koperkiem, natką pietruszki lub zieloną cebulą. Jeśli szukasz propozycji na zupę, która sprawdzi się na święta Bożego Narodzenia, przygotuj zabielany barszcz czerwony z grzybami na mięsnym wywarze.