
Składniki
50 dekagramów
40 dekagramów
1 opakowanie
20 dekagramów
0.5 szklanki
2 dekagramy
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przygotuj 1,5 litra wywaru mięsno – warzywnego.

Krok 2
Umyj i ugotuj buraki. Następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3
Zagotuj wywar i zalej buraki częścią wrzącego wywaru.

Krok 4
Dodaj Barszcz czerwony Knorr i gotuj przez 10 minut. Przecedź, następnie dopraw do smaku majerankiem oraz cukrem.

Krok 5
Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę, ugotuj w pozostałym wywarze.

Krok 6
Obierz kiełbasę z osłonki, pokrój w plastry i połącz z ziemniakami oraz wywarem z buraków. Śmietanę zmieszaj z mąką oraz koperkiem, po czym dodaj do całości. Gotuj przez chwilę. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz polski
Barszczyk czerwony to flagowa zupa polskiej kuchni. Pojawia się bardzo często w naszych domach, dlatego też warto wiedzieć, jak przygotować barszczyk, w którym zakocha się twoja rodzina. Podstawowym składnikiem warzywnym potrzebnym do przygotowania czerwonego barszczu są oczywiście buraki. Są dostępne na straganach przez cały rok, a do tego są niedrogie, stąd być może ta zupa jest tak popularna. Polskie gospodynie przygotowują barszcz w kilku wariantach. Barszcz polski tym różni się od pozostałych rodzajów tej zupy, że buraczki nie są pokrojone w plastry czy kostkę, ale starte na tarce o grubych oczkach. Dzięki temu podczas gotowania z buraków wydobędziesz maksimum smaku i koloru. Po odcedzeniu barszczyk dodawany jest do pokrojonych ziemniaczków oraz talarków kiełbasy. Przed zagotowaniem kiełbasy koniecznie wcześniej opiecz ją delikatnie na patelni. Barszcz będzie dzięki temu cudownie pachniał.