Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

50 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi trawy cytrynowej pokrój tak, aby było 8 patyczków.

Krok 2

Filety pokrój, marchew zetrzyj na tarce, chili, kolendrę, liście czosnku posiekaj. Dodaj białko, pieprz i sól. Dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Gotową pastę wstaw na 15 minut do lodówki.

Krok 4

Pastę podziel na 8 części, oblep nią kawałki trawy cytrynowej formując szaszłyki.

Krok 5

Przy pomocy pędzelka posmaruj je olejem i piecz na grillu około 15 minut, co jakiś czas przewracając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczaka i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej