
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
8 sztuk
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W 100 mililitrach wody ugotuj bulionetkę Knorr, a następnie wystudź. Zetrzyj marchew. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, startą marchewką i bulionem. W razie konieczności dopraw.
Krok 2
Z powstałej masy formuj małe kulki - dzieci na pewno chętnie zrobią to za Ciebie.
Krok 3
Pozwól dziecku pokroić paprykę w dużą kostkę za pomocą plastikowego noża.
Krok 4
Razem z dzieckiem panieruj kulki w bułce tartej.
Krok 5
Smaż je na patelni, by nabrały rumianego koloru. Następnie odłóż na ręcznik papierowy (kulki można również opiec w piekarniku, bez użycia tłuszczu).
Krok 6
Razem z maluchem nadziewaj na patyki do szaszłyków na przemian mięsne kulki i paprykę. Uważaj, aby mięso było już odpowiednio wystudzone.
Krok 7
Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez około 10 minut. Podawaj np. z Fixem Spaghetti Napoli Knorr. Potrawę udekoruj wachlarzykami z ogórka (ogórka przekrój wzdłuż na pół, następnie w plastry, docinając do końca np. co trzeci lub co piąty plaster, po czym rozkładaj je jak wachlarzyk)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej