
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i papryki pokrój w kostkę i nadziej na patyczki.
Krok 2
Składniki marynaty wymieszaj i polej szaszłyki. Chłodź przez 20 minut.
Krok 3
Piecz 20 minut w 200 stopniach, makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut, osącz.
Krok 4
Grzybki mun namocz w gorącej wodzie, kiedy napęcznieją , pokrój w paseczki. Pora pokrój w cienkie plasterki. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 5
Pora, marchew i grzyby smaż przez 3 minuty na oleju. Dodaj przyprawy i smaż kolejne 3 minuty.
Krok 6
Dołóż makaron i wymieszaj, podawaj z szaszłykami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej