Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i papryki pokrój w kostkę i nadziej na patyczki.

Krok 2

Składniki marynaty wymieszaj i polej szaszłyki. Chłodź przez 20 minut.

Krok 3

Piecz 20 minut w 200 stopniach, makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut, osącz.

Krok 4

Grzybki mun namocz w gorącej wodzie, kiedy napęcznieją , pokrój w paseczki. Pora pokrój w cienkie plasterki. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 5

Pora, marchew i grzyby smaż przez 3 minuty na oleju. Dodaj przyprawy i smaż kolejne 3 minuty.

Krok 6

Dołóż makaron i wymieszaj, podawaj z szaszłykami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk drobiowe z makaronem ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej