Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

2 ziarna

100 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kielichu miksera połącz wszystkie składniki miksując je ze sobą.

Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - Krok 1
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowana marynata jest idealna do ryb, wieprzowiny czy dziczyzny. Można ją również wykorzystać do zamarynowania karkówki. Podana ilość wystarczy do zamarynowania ok 1 kg mięsa lub ryby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grillaMarynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla

Marynata na jogurcie z ginem do mięs z grilla będzie stanowiła smaczne urozmaicenie wielu dań z rusztu. Gęstej konsystencji nadaje jej jogurt naturalny – wybierz np. ten typu greckiego. Dzięki zamarynowaniu, mięso po upieczeniu lub usmażeniu pozostanie kruche i soczyste. Wyrazistego smaku nadadzą marynacie składniki, takie jak: czosnek, cebula, owoce jałowca i mieszanka przypraw do grilla. Dodaj także nieco pikantnej papryki w proszku oraz porcję ketchupu. Kolejnym istotnym składnikiem jest musztarda – najlepiej sprawdzi się francuska, z całymi ziarnami gorczycy, które dodadzą potrawom chrupkości. Jeśli jednak wolisz bardziej pikantne marynaty, wybierz musztardę rosyjską. Wszystkie składniki wystarczy dokładnie zmiksować – i gotowe. Teraz należy tylko natrzeć marynatą kawałki mięsa – równie dobrze będzie pasowała do dziczyzny, wieprzowiny, jak i ryb. Wypróbuj nasz przepis na znakomitą marynatę na jogurcie z ginem do mięs z grilla. Przekonaj się, jak wspaniale dopełnia smak potraw z rusztu.