
Składniki
1 pęczek
400 mililitrów
400 mililitrów
0.5 opakowania
1 pęczek
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa z włoszczyzny pokrój w cienkie paseczki.

Krok 2
Rosół zagotuj z mlekiem kokosowym.

Krok 3
W dużym garnku podsmaż warzywa. Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 4
Całość zalej mlekiem kokosowym z rosołem. Zagotuj i podawaj z porwaną kolendrą, sezam i orzechami.


Dobra rada:
Do zupy pasują i sezam i orzechy np. ziemne. Możesz również dodać chiński makaron jajeczny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tajska zupa z warzywami
Zupy to nie tylko preludium do dania głównego, ale także potrawa sama w sobie. Towarzyszą nam od dzieciństwa. Kolorowe, kremowe, ciepłe, a przede wszystkim pyszne oraz proste w przygotowaniu. Pomidorowa, ogórkowa, rosół – to klasyka gatunków! Warto mieć jednak na uwadze, że zupy to nieodłączny element kuchni na różnych zakątkach świata. Wyjdź nieco szerzej! Zainspiruj się przepisem na tajską zupę z warzywami już dziś!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów kuchni tajskiej, a także dla osób, które chciałyby ją nieco bliżej poznać. Mowa o Tobie?
Na jaką okazję?
Na co dzień! Tylko 20 minut dzieli Cię od spróbowania aromatycznej, egzotycznej zupy tajskiej z warzywami. Nie daj się dłużej namawiać!
Czy wiesz, że?
Kuchnia tajska kształtowała się, czerpiąc inspirację z kuchni chińskiej i hinduskiej. Jednak największy wpływ wywarło na nią zamiłowanie Tajów do jedzenia. Jej istotą jest łączenie różnorodnych smaków: kwaśnych, słodkich, słonych, ostrych, a nawet gorzkich. Skusisz się?
Dla urozmaicenia:
Do zupy pasują sezam i orzechy np. ziemne. Możesz również dodać chiński makaron jajeczny.