
Składniki
1 sztuka
300 mililitrów
80 mililitrów
0.5 pęczka
1 opakowanie
300 gramów
150 gramów
10 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus przesyp do miski. Zalej gorącym bulionem, zakryj szczelnie folią aluminiową i odstaw na 2 minuty.
Krok 2
W tym czasie sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą.
Krok 3
Odkryj folię z kuskus i wlej dressing. Całość wymieszaj drewnianą łopatką, aby nie było grudek.
Krok 4
Do kuskusa dodaj odcedzone kawałki dyni, orzechy nerkowca, pokrojone daktyle, sok z cytryny oraz posiekaną kolendrę. Całość wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej