Makaron z pieczarkami i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pieczarkami i szpinakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

30 dekagramów

40 gramów

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Szklimy cebulę.

Krok 2

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Dodajemy do rondla. Dolewamy pół szklanki wody, dusimy pod przykryciem do miękkości.

Krok 3

W międzyczasie gotujemy makaron.

Krok 4

Do pieczarek dodajemy bulion grzybowy Knorr oraz listki szpinaku.

Krok 5

Gotujemy przez chwilę. Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy z ugotowanym makaronem.

Krok 6

Podajemy posypane świeżo tartym parmezanem.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pieczarkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej