Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy ze skórki. Kroimy na 4-5 kawałków, a następnie na cienkie plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rumiano na łyżce masła. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy do czasu aż pieczarki zmiękną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Cukinię kroimy na pół, wydrążamy miękki miąższ i każdą połówkę dzielimy na 2 części, a następnie kroimy w plasterki. Na głębokiej patelni rozpuszczamy pozostałe masło i przesmażamy ma nim przez 2-3 minuty ugotowaną kaszę.

Krok 3

Dodajemy posiekaną cukinię i smażymy 5 minut, po czym dorzucamy pieczarki. Wlewamy fix do spaghetti, przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Doprawiamy do smaku pieprzem.

Krok 5

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem łyżki oliwy, odcedzamy. Gorący nakładamy na talerz. Polewamy sosem, posypujemy startym żółtym serem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej