
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
10 sztuk
0.5 kilograma
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory obierz ze skórek, pokrój w kostkę, cebulę i cukinię również. Czosnek i chili posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, cukinię, czosnek i chili.
Krok 3
Po kilku minutach dołóż pomidory i duś 15 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj, odcedź i połącz z sosem.
Krok 5
Pepperoni chwilkę obsmaż na suchej patelni.
Krok 6
Makaron z sosem wyłóż na półmisek, posyp plasterkami salami, porwanymi listkami bazylii. Parmezan podaj oddzielnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej