
Składniki
2 sztuki
0.5 opakowania
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Zetrzyj na grubych oczkach tarki.
Krok 2
Bułkę delikatnie zmocz przez kilka minut w wodzie i włóż w całości do miseczki. Przykryj startymi pomidorami i pokruszonym serem.
Krok 3
Skrop obficie oliwą i udekoruj Dakos listkami oregano. Posyp przyprawą Knorr. Podawaj gdy bułka nieco zmięknie pod wpływem soku z pomidorów i rozpadnie się na mniejsze kawałeczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej