Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
300 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużego garnka nalewamy wodę, solimy i zagotowujemy.
Krok 2
W tym czasie myjemy cukinię, kroimy w grubą kostkę.
Krok 3
Do wrzątku wrzucamy makaron i gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
4 minuty przed końcem gotowania makaronu dorzucamy do niego pokrojone cukinie. Po upływie tego krótkiego czasu makaron z cukinią odcedzamy i dodajemy pesto mieszając wszystko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej