Makaron z pesto bazyliowym, cukinią: szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka nalewamy wodę, solimy i zagotowujemy.

Krok 2

W tym czasie myjemy cukinię, kroimy w grubą kostkę.

Krok 3

Do wrzątku wrzucamy makaron i gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

4 minuty przed końcem gotowania makaronu dorzucamy do niego pokrojone cukinie. Po upływie tego krótkiego czasu makaron z cukinią odcedzamy i dodajemy pesto mieszając wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej