Złocisty dorsz z aromatyczną salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty dorsz z aromatyczną salsą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

8 sztuk

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i Majonezem Babuni Hellmann's. Dopraw sokiem z połowy limonki.

Krok 2

Pomidorki pokrój na połówki, a ogórka i cebulę w drobną kostkę. Warzywa przełóż do miski, połącz z sosem oraz pokrojoną kolendrą i wymieszaj.

Krok 3

Rybę oczyść, umyj i osusz. Następnie filety obtocz w mące.

Krok 4

W miseczce rozmieszaj jajka z kurkumą. Ryby kolejno zanurzaj w jajku i smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor po 2 minuty z każdej strony.

Krok 5

Gotowe, złociste filety podawaj z aromatyczną salsą oraz ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Cząstka

    Małgorzata Cząstka , 27.07.2018

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej