Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

150 mililitrów

1 łyżeczka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posól i pokrój, podsmaż na gorącym tłuszczu. Cebulę i marchewkę pokrój w plastry, dodaj do kurczaka i wszystko razem smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - Krok 1

Krok 2

Zawartość torebki wymieszaj w 150 mililitrach zimnej wody i zalej nim warzywa oraz mięso.

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - Krok 2

Krok 3

Całość gotuj jeszcze razem około 10 minut tak, aby kurczak nie był surowy.

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym

Mięso posól i pokrój, podsmaż na gorącym tłuszczu. Cebulę i marchewkę pokrój w plastry, dodaj do kurczaka i wszystko razem smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.