Makaron sojowy z kurczakiem, duszoną cukinią i pomidorami
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
400 gramów
70 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy gyrosem i odstawiamy do lodówki. Cukinie przecinamy na pół, wycinamy środek, znowu przecinamy na pół i kroimy w paski/kostkę o szerokości ok 1 cm. Dusimy ją delikatnie na maśle( musi być dalej twarda) i dosypujemy do niej resztę gyrosa.
Krok 2
Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do cukinii. Piersi smażymy na oddzielnej patelni i dodajemy do cukinii. Delikatnie mieszamy.
Krok 3
Makaron sojowy sporządzamy tak jak jest na opakowaniu i również dodajemy do potrawy. Ważne jest, aby potrawę od razu podać, a nie podgrzewać co chwilkę, żeby cukinia nie zrobiła się za miękka i się nie rozpadała.
Krok 4
Dobrym dodatkiem do tego jest sos czosnkowy, najlepiej własnej roboty. Składniki: - 1 opakowanie jogurtu greckiego - 2 łyżki majonezu - 3 ząbki czosnku - pieprz mielony Sposób przygotowania: Jogurt, majonez, wyciśnięty czosnek i pieprz (do smaku) mieszamy razem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej