
Składniki
gofry:
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżka
1 szklanka
100 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
100 gramów
szpinak:
450 gramów
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
100 gramów
200 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 2
Margarynę rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę.

Krok 3
Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.

Krok 4
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj rozmrożony i odciśnięty szpinak oraz suszone pokrojone w kostkę pomidory.

Krok 5
Całość smaż chwilę, po czym połącz śmietanę z fixem Knorr i tak uzyskany kremowy dressing dodaj do szpinaku.

Krok 6
Wszystko razem gotuj przez chwile aż sos zgęstnieje a następnie posyp papryką. Tak przygotowany szpinak nałóż na gofry i posyp po wierzchu żółtym serem.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gofry ze szpinakiem
Chociaż gofry kojarzą się raczej z deserem, odpowiednie dodatki zamienią je w pyszną wytrawną potrawę, w sam raz na wykwintne śniadanie. Przygotowania rozpocznij od ubicia białka na sztywną pianę – dzięki temu gofry będą puszyste. Rozpuść i przestudź kostkę do pieczenia, a następnie zmiksuj ją z mąką przesianą z proszkiem, jajkiem oraz mlekiem na gładką masę. Na koniec ostrożnie wmieszaj pianę – powstałe w ten sposób ciasto wlewaj do gofrownicy i piecz do momentu, aż nabierze złocistego koloru. Następnym krokiem jest przygotowanie nadzienia szpinakowo-pomidorowego. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju z rozmrożonym szpinakiem i pokrojonymi suszonymi pomidorami. Całość zalej sosem serowo-czosnkowym przygotowanym na bazie śmietany. Warzywa gotuj jeszcze przez chwilę i dopraw szczyptą ostrej papryki. Gotowy farsz nałóż na gofry i posyp je startym żółtym serem, np. cheddarem. Gotowe gofry ze szpinakiem podawaj na ciepło. Zainspiruj się naszym prostym przepisem na to wyborne danie.