Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem

Autor: b70e7b267b0652ee4030c4043cba7c 04b2566dfa3b6230e87bac9ca86eca

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wrzucić kurczaka, pokrojoną cebule w piórka , pokrojony w plastry czosnek, świeży rozmaryn, posiekaną papryczkę chilli, jeśli lubicie na ostro można dać więcej chilli lub pieprzu cayenne w proszku, sól, pieprz i olej żeby wszystko się obkleiło, to powinno postać min 1-2h a najlepiej przez noc w lodówce.

Krok 2

Później wszystko na blachę i do piekarnika ok 1.20h w zależności jak dużo kurczaków w temp 180st termoobieg, co 20 min przekręcam pałki. W połowie pieczenia dodaje kilka kawałków masła na wierzch

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej