Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
176 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

270 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

4 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem usuń nóżki z pieczarek tak, by pozostały same kapelusze.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 1

Krok 2

Ugotuj jajka na twardo. Następnie zetrzyj ser żółty i ugotowane jajka. Dzieci mogą przygotować farsz - wymieszać w misce jajka, ser żółty i przyprawę w mini kostkach Knorr.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 2

Krok 3

Faszeruj kapelusze pieczarek, po czym panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Dzieci na pewno Ci w tym pomogą.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 3

Krok 4

Samodzielnie usmaż pieczarki, a następnie odłóż na papierowy ręcznik, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 4

Krok 5

Podawaj je z Sosem śmietanowo-grzybowym Knorr. Przed podaniem możesz udekorować je wachlarzykami z czerwonej papryki.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Irena Szewczyk

    Irena Szewczyk , 30.11.2015

    bigos

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dip migdałowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika

Razem z dzieckiem usuń nóżki z pieczarek tak, by pozostały same kapelusze.