
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
500 mililitrów
1 sztuka
300 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
400 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój marchew, cebulę i cukinię w małą kostkę.
Krok 2
Podgrzej olej i smaż marchewkę, następnie cebulę, cukinię i przeciśnięty czosnek. Po smażeniu odłóż cukinię na bok.
Krok 3
Wlej wodę, dodaj pomidory, przyprawy Knorr oraz kostkę Knorr.
Krok 4
Wsyp soczewicę i gotuj wszystko razem powoli pod przykryciem ok 10-15 minut.
Krok 5
Jak soczewica będzie miękka, dodaj cukinie oraz porwane listki jarmużu. Gotuj jeszcze 5 minut. Podawaj.

Dobra rada:
Zupę możesz również podać z startym parmezanem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoska zupa z soczewicy
Zupę grochową wszyscy znamy, ale nie zapominajmy o innych roślinach strączkowych! Włoska zupa z soczewicy to smaczny pomysł na codzienny obiad. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu oraz pozwala w prosty sposób wprowadzić soczewicę do tygodniowego menu.
Dla kogo?
Dla wszystkich entuzjastów zup. Włoska zupa z soczewicy sprawdzi się w każdym domu.
Na jaką okazję?
Zupa soczewicowa będzie idealna na codzienne pierwsze danie. Składa się z niewielu składników, a jej przygotowanie nie zajmie dużo czasu.
Czy wiesz, że?
Jarmuż to warzywo z rodziny kapustowatych, cieszące się coraz większą popularnością. Jest słynny jako składnik koktajli, ale pasuje też do wielu innych dań. W zupie smakuje równie dobrze.
Dla urozmaicenia:
Chcesz jeszcze bardziej wyostrzyć smak zupy? Posyp ją startym parmezanem.