Kotlety mięsno-rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mięsno-rybne

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzia włóż na kilka minut do wody, aby nie był za słony.

Krok 2

Bułkę namocz w mleku. Cebulę skrój w drobną kostkę.

Krok 3

Śledzia, mięso i bułkę zmiel.

Krok 4

Dodaj cebulę, jajko i dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 5

Dokładnie wymieszaj i formuj kotleciki, obtocz w mące.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mięsno-rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej