Schab w pięciu smakach - z selerem naciowym | Przepisy.pl pixel

Schab w pięciu smakach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

83

heart
1950 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1255 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

1 łyżka

20 mililitrów

1 garść

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i pokrój seler naciowy w plastry.

Schab w pięciu smakach - Krok 1

Krok 2

Pokrój schab w plastry, a następnie w paski i podsmaż na gorącym tłuszczu. Dodaj pokrojony seler i chwilę podduś.

Schab w pięciu smakach - Krok 2

Krok 3

Dokładnie wymieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr z 300 mililitrami wody. Dodaj do całości, po czym zagotuj i duś przez 15 minut.

Schab w pięciu smakach - Krok 3

Krok 4

Zalej makaron ryżowy gorącą wodą, odcedź. Następnie dodaj do gotującej się potrawy i delikatnie wymieszaj. Zdejmij naczynie z ognia i odstaw na 5 minut, aby wszystkie smaki mogły się połączyć.

Schab w pięciu smakach - Krok 4

Krok 5

Potrawę podawaj polaną olejem sezamowym oraz posypaną posiekanym szczypiorem.

Schab w pięciu smakach - Krok 5
34

Opinie o przepisie

  • Justyna Orzechowska

    Justyna Orzechowska , 04.02.2021

    pyszota;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Urbański

    Leszek Urbański , 03.04.2016

    Tyłka nie urywa ale może być

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamil J.

    Kamil J. , 09.01.2016

    Smaczne i warto było spróbować, ale to nie moje smaki: )

    Odpowiedz Odpowiedz
  • beata streibon

    beata streibon , 11.11.2015

    rewelacyjny smak. mam swojego chińczyka nie wychodzac z domu. pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 17.11.2014

    Jacek, dobrze to wygląda. Podzielisz się przepisem? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jabłonowska

    Anna Jabłonowska , 16.11.2014

    Monia ja tam zamiast na zachod wole wyprawe do Ciebie,pysznie smakowicie i podane z miliscia:*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Gaj

    Jacek Gaj , 16.11.2014

    może kurczak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Hadas

    Jacek Hadas , 16.11.2014

    ja tam wole zwykly,z kapusta hi,hi....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Plich

    Andrzej Plich , 16.11.2014

    Mnie wystarczą smaki Roker budy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Stankiewicz

    Izabela Stankiewicz , 16.11.2014

    <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Szymoniak

    Marek Szymoniak , 16.11.2014

    Będę nad tym pracował w głodnej chwili!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Sima

    Bożena Sima , 16.11.2014

    wyglada ciekawie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Freedom

    Izabela Freedom , 16.11.2014

    W pieciu smakach?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 16.11.2014

    Pani Magdaleno jest Pani bardzo w temacie.Pozdr.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Borkowska

    Magdalena Borkowska , 16.11.2014

    A I oczywiscie czosnek.i juz beda chinskie smaki rowniez dla pana Grzegorza.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Borkowska

    Magdalena Borkowska , 16.11.2014

    Panie Dominiku proponuje dodac po prostu sol.pieprz.papryczka chili.imbir I odrobina sosu sojowego.bez chemi a I wyjdzie smaczne.pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 16.11.2014

    Nie ma z czego wydobyc tych chinskich smakow czyli kicha jak zawsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominik Przybylski

    Dominik Przybylski , 16.11.2014

    Wszystko było by fajnie gdyby nie te sztuczności dodane do potrawy :(. Może kiedyś jakiś przepis bez chemii z torebki się pojawi??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Kierzkowska

    Halina Kierzkowska , 16.11.2014

    Zamiast knorra ,SOS RYBNY albo SOS SOJOWY,ingwer,papryczki chilli.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Wiśniewska

    Henryka Wiśniewska , 16.11.2014

    Zrobię sobie to danie, tylko trochę z modyfikuje, bez Knota i bez smażenia. Dzięki za przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Orzoł

    Ela Orzoł , 16.11.2014

    Rozpieszczają nas dziś te przepisy.pl. I tak trzymać ! Bo nie ma to jak dobrze sobie podjeść... ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mydlarnia u Franciszka - kosmetyki naturalne

    Mydlarnia u Franciszka - kosmetyki naturalne , 10.01.2012

    mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jędrzej Adamkiewicz

    Jędrzej Adamkiewicz , 05.01.2012

    Dziś to robię bo wygląda naprawdę smakowicie,chociaż osobiście nie jestem zwolennikiem chińskiej kuchni,a raczej ich przypraw. Najważniejsze jednak to, by smakowało mojej pannie ;D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Szarzyńska

    Zofia Szarzyńska , 02.01.2012

    dzięki za przepisy,w Nowym Roku serdecznie pozdrawiam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wala Kinga

    Wala Kinga , 02.01.2012

    Ja lubię ale dopiero muszę się zaopatrzyć w świeży kawałek. Musi poczekać do jutra te 5 smaków.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Nina Kowalska

    Grażyna Nina Kowalska , 02.01.2012

    ale schabu nie lubię :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mira Poprawianka

    Mira Poprawianka , 02.01.2012

    e tam, lubie poniedzialki!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joseph Maski

    Joseph Maski , 02.01.2012

    Na razie głodówka!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Andrzejewska

    Janina Andrzejewska , 02.01.2012

    Wygląda że będzie smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Kalinowska

    Kasia Kalinowska , 02.01.2012

    pychotka! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab w pięciu smakachSchab w pięciu smakach

To danie, które poprawia humor i uzależnia. Zapoznaj się z naszym przepisem na schab w pięciu smakach i rób je zawsze, gdy masz ochotę na coś pysznego i charakternego. Schab, który jest z natury dość suchym mięsem zaspokojony w cienkie paseczki zatopiony w słodko-kwaśnym sosie pełnym duszonych łodyg selera naciowego staje się niezwykle delikatny i soczysty. Odtworzenie smaków rodem z restauracji chińskich lub koreańskich jest prostsze niż myślałaś – wystarczy mieć pod ręką Fix do potraw chińskich Knorr. By jeszcze bardziej podkręcić smak sosu i dodać świeżości temu daniu – całość posyp solidną porcją świeżo posiekanego szczypiorku lub dymki. Schab w pięciu smakach proponujemy podać z błyskawiczny w przygotowaniu makaronem ryżowym – nie wymaga on gotowania, tak jak ryż czy makaron z mąki pszennej, należy go jedynie, zalać wrzątkiem i postawić na kilka minut. W połączeniu z sosem będzie wyśmienity.