
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
1 łyżka
20 mililitrów
1 garść
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i pokrój seler naciowy w plastry.

Krok 2
Pokrój schab w plastry, a następnie w paski i podsmaż na gorącym tłuszczu. Dodaj pokrojony seler i chwilę podduś.

Krok 3
Dokładnie wymieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr z 300 mililitrami wody. Dodaj do całości, po czym zagotuj i duś przez 15 minut.

Krok 4
Zalej makaron ryżowy gorącą wodą, odcedź. Następnie dodaj do gotującej się potrawy i delikatnie wymieszaj. Zdejmij naczynie z ognia i odstaw na 5 minut, aby wszystkie smaki mogły się połączyć.

Krok 5
Potrawę podawaj polaną olejem sezamowym oraz posypaną posiekanym szczypiorem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab w pięciu smakach
To danie, które poprawia humor i uzależnia. Zapoznaj się z naszym przepisem na schab w pięciu smakach i rób je zawsze, gdy masz ochotę na coś pysznego i charakternego. Schab, który jest z natury dość suchym mięsem zaspokojony w cienkie paseczki zatopiony w słodko-kwaśnym sosie pełnym duszonych łodyg selera naciowego staje się niezwykle delikatny i soczysty. Odtworzenie smaków rodem z restauracji chińskich lub koreańskich jest prostsze niż myślałaś – wystarczy mieć pod ręką Fix do potraw chińskich Knorr. By jeszcze bardziej podkręcić smak sosu i dodać świeżości temu daniu – całość posyp solidną porcją świeżo posiekanego szczypiorku lub dymki. Schab w pięciu smakach proponujemy podać z błyskawiczny w przygotowaniu makaronem ryżowym – nie wymaga on gotowania, tak jak ryż czy makaron z mąki pszennej, należy go jedynie, zalać wrzątkiem i postawić na kilka minut. W połączeniu z sosem będzie wyśmienity.