Polewka z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka z kury

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.7 litra

25 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

4 dekagramy

5 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,7 litra wody i dodaj bulionetki Knorr.

Polewka z kury - Krok 1

Krok 2

Pokrój drobno cebulę. Umyj i zmiel mięso, następnie podsmaż razem z cebulą.

Polewka z kury - Krok 2

Krok 3

Zalej wszystko rosołem i gotuj na małym ogniu.

Polewka z kury - Krok 3

Krok 4

Zupę połącz z chrzanem, posiekaną natką pietruszki i dopraw.

Polewka z kury - Krok 4

Krok 5

Chleb pokrój w kostkę, podsmaż lekko rumieniąc.

Polewka z kury - Krok 5

Krok 6

Podawaj zupę posypaną grzankami z chleba i płatkami migdałów.

Polewka z kury - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka z kury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polewka z kuryPolewka z kury

Zagotuj 1,7 litra wody i dodaj bulionetki Knorr.