
Składniki
null
null
null
1 sztuka
null
4 sztuki
4 sztuki
1 gram
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety natnij tak, by powstała kieszonka.
Krok 2
Natrzyj sokiem z cytryny i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
W każde nacięcie włóż topiony serek i łyżeczkę ziół.
Krok 4
Jajko roztrzep ze szczyptą soli. Maczać filety w jajku i obtaczaj w tartej bułce (mogą też być pokruszone płatki kukurydziane).
Krok 5
Kotlety wstaw do lodówki na ok. pół godziny. Smaż na złocisty kolor w dużej ilości rozgrzanego oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej