Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką
łatwe
137 osób zapisało

Składniki
300 mililitrów
20 mililitrów
1 sztuka
40 gramów
4 sztuki
400 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
25 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
70 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Umyj i osusz szpinak. Cykorię rozdziel na pojedyncze liski i połącz wszystko w misce do sałatki.

Krok 3
Polej sałatkę oliwą i octem. Delikatnie wymieszaj.

Krok 4
Upraż migdały na suchej patelni, posiekaj je, a następnie dodaj wraz z kilkoma plastrami parmezanu do sałatki.

Krok 5
Kiełbasę i czosnek pokrój w plastry. Podsmaż na rumiano na patelni. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do kiełbasy. Całość zagotuj.

Krok 6
Następnie dodaj odcedzony i ciepły makaron, żółtko oraz startą resztę parmezanu. Wszystko dokładnie i energicznie wymieszaj. Nie gotuj. Danie serwuj natychmiast posypane ziołami z sałatką podaną oddzielnie.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej