Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
373 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

285 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta wytnij kilka, kilkanaście kółek średnicy 8-10 cm. W każdym z nich zawiń do środka rant szerokości ok. 1 cm.

Krok 2

Posmaruj je rozkłóconym jajkiem i zapiecz w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku przez 8-10 minut – do momentu, gdy wyrosną i nabiorą złocistego koloru.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż wszystkie warzywa i dopraw do smaku Delikatem oraz pieprzem.

Krok 4

Gotowy warzywny farsz nałóż na ciasto, posyp serami. Blaszkę z torcikami wstaw do piekarnika i zapiecz 2-3 minuty w temp. 200 st. C.

1

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Spychała

    Agnieszka Spychała , 08.08.2018

    pyszne. wejda na stale do mojego menu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie torciki z cheddarem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej