Marynata tajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata tajska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

0.3 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, a kolendrę posiekaj.

Krok 2

Dodaj mleko kokosowe, sos rybny, sok z limonki oraz cukier. Wszystko razem dobrze wymieszaj.

Krok 3

Marynata nadaje się do każdego rodzaju mięsa oraz pieczenia i smażenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata tajska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej