
Składniki
200 mililitrów
1 sztuka
10 gramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleczko kokosowe pomieszaj z tartym imbirem i czubatą łyżką budyniu waniliowego. Następnie zagotuj, by mleczko zgęstniało.
Krok 2
Limonkę otrzyj z zielonej skórki za pomocą tarki. Dokładnie wyciśnij z niej sok, wymieszaj go ze skórką i sosem kokosowym. Na koniec dopraw do smaku odrobiną miodu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej