Liguryjski sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Liguryjski sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

null

1 opakowanie

0.5 opakowania

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę posiekaj drobniutko i podsmaż razem z mięsem, dodaj groszek.

Krok 2

Zalewę z puszki przelej do kubka i wymieszaj z łyżką mąki, wlej do mięsa i zagotuj.

Krok 3

Wymieszaj z koncentratem pomidorowym i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej