Pikantny sos orzechowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos orzechowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło orzechowe, sok z ananasów i chili wymieszaj i podgrzej na małym ogniu.

Krok 2

Dopraw do smaku przyprawami i sosem chili.

Krok 3

Wymieszaj, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos orzechowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej