Neapolitański sos pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Neapolitański sos pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i obierz ze skórek, rozetnij w ósemki.

Krok 2

Czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pomidory, dopraw do smaku.

Krok 3

Gotuj na dość dużym ogniu aby pomidory zmiękły, dodaj posiekany lubczyk i pietruszkę. Wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Neapolitański sos pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej