Sos Chantilly przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Chantilly

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Banany połącz z majonezem, chrzanem i ubitą śmietaną.

Krok 3

Dopraw cukrem, pieprzem, solą i sokiem cytrynowym. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Chantilly - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Chantilly - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Chantilly - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Chantilly - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Chantilly - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Chantilly - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Chantilly - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Chantilly - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej